foreo.pl Załóż darmowe forum

Pielęgnacja skóry dziecka

Zakupy dla Twojego Dziecka

Pielęgnacja skóry dziecka

Postprzez Justyna Wto Lis 25, 2008 11:14 am

Obcinanie mikroskopijnych paznokci i czyszczenie tycich uszek wydaje ci się zadaniem ponad siły? Podpowiemy ci, jak to spokojnie zrobić.
Justyna

Dołączenie: Pon Lis 24, 2008 7:09 pm

Re: Pielęgnacja skóry dziecka

Postprzez Justyna Wto Lis 25, 2008 11:36 am

Na pielęgnacje uszków dziecka polecam patyczki higieniczne firmy Bella.Mają specjalny kształt umozliwiający w łatwy i bezpieczny sposób czyszczenie uszek Maluszka. Nadają się również do punktowego osuszania, oczyszczania lub nanoszenia substancji leczniczych i pielęgnacyjnych.
Justyna

Dołączenie: Pon Lis 24, 2008 7:09 pm

Postprzez maugo Wto Lis 25, 2008 11:42 am

Połowa sukcesu to chyba ostre nożyczki a nawet nie chyba a napewno :)
noz.jpg
Dla mnie najlepsze sÄ… z Canpolu
Awatar użytkownika
maugo
Administrator

Dołączenie: Pon Lis 24, 2008 4:48 pm

Postprzez kamaftut Pon Gru 01, 2008 10:14 pm

Co do nożyczek to z powodzeniem mogę polecić te z zaokrąglonymi końcami. Nie ma sposobu dzgnięcia dzidzi w paluszek. Jeżeli obawiasz się obcinać paznokcie maluszkowi, poczekaj aż dobrze zaśnie i wtedy spokojnie zacznij obcinać. Nie obcinamy za krótko, bo można zaciąć. U nóżek obcinamy paznokcie na prosto, a u rączek zaokrąglamy.

Jak mój mały skończył 18 miesiecy przyzwyczajałam go do obcinanania podczas dnia. Dlatego teraz siedzi spokojnie i się nie boi nożyczek.
kamaftut

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 10:04 pm

Postprzez kamaftut Pon Gru 01, 2008 10:18 pm

Co do czyszczenia uszu dziecka to ja bym obawiała sie wkładac zwykły patyczek. Korzystałam z tych dla dzieci z zaokrągloną główką, i sobie je chwaliłam. Często dzieci małe mają zastój woskowiny w uszach, dlatego też polecam kupić w aptece, oczywiście po konsultacji z lekarzem kropelki, które rozrzedzają woskowine i umożliwiają jej swobodne wypłynięcie z ucha.
kamaftut

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 10:04 pm

Postprzez monia Czw Sty 15, 2009 11:24 pm

ja najbardziej bałam się właśnie czyszczenia uszu małej, ale mama mi wszystko pokazała:) niezawodna pomoc:) z obcinaniem paznokci nie miałam kłopotów, najlepiej to robić po kąpieli, kiedy paznokcie są zmiękczone od wody, wtedy z pomocą ostrych nożyczek szybko idzie:)
monia

Dołączenie: Czw Sty 15, 2009 11:19 pm

Powróć do Dla Dziecka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości